Het bedrijf

Henk van den Berg is hovenier  sinds 1990 en heeft een eenmansbedrijf. Door de jaren heen is er een vaste klantenkring ontstaan waarbij de tuin wordt onderhouden of renovaties worden uitgevoerd.

De laatste jaren richt ik me vooral op tuinonderhoud.  De wensen van de klant staan centraal . Goede afspraken maken is van belang .Bij ontwerpen en aanleggen geeft een tuintekening  inzicht over wat er mogelijk is. Het is een uitdaging om op zoek te gaan naar creatieve groene oplossingen en de aanleg zo te realiseren dat er mooie tuin ontstaat die weinig onderhoud vraagt. Er is veel mogelijk: er zijn klanten die het leuk vinden mee te werken

Onderhoud

Tuinonderhoud kan volledig naar uw wensen worden uitgevoerd.

Snoeien van bomen en struiken behoort tot het meest voorkomende onderhoud. Verder valt te denken aan reinigen van bestratingen, grasmaaien, onkruid verwijderen, bollen planten, rooien van bomen en struiken, vervangen of verplanten, bladruimen, enz.

Vooral het laten snoeien van bomen en struiken door een hovenier is aan te bevelen. U hebt dan veel langer plezier van struiken en bomen die bijvoorbeeld een mooie vorm behouden en niet te groot worden.

Ontwerp

Eerst gaan we in gesprek en kunt u uw wensen kenbaar maken. Mogelijke oplossingen worden dan besproken en de wensen worden meegenomen in het ontwerp. We bekijken of onze wensen en ideeën bij elkaar passen.

Het tuinontwerp bestaat meestal uit een tekening / schets met het bovenaanzicht van de tuin op schaal 1:50. Daarbij een beschrijving van materiaalgebruik en een offerte. Meestal krijgt u er een paar schetsen bij met een alternatieve indeling van de tuin.

We gaan weer om de tafel zitten en bespreken het ontwerp en passen het zo nodig aan.

Indien gewenst ontvangt u een beplantingsplan.

Renovatie

In een bestaande tuin laten we alles wat goed, gezond en gewenst is staan en vernieuwen we wat anders moet of aan vervanging toe is. Wanneer bijv. een paar mooie volwassen struiken kunnen blijven staan toont de tuin ook weer sneller volwassen. Alles weghalen en afvoeren kost tijd en geld. Bestrating kan soms hergebruikt worden, bijvoorbeeld in combinatie met een nieuwe steen.

Aanleg

Het aanleggen van tuinen zal voor een groot deel uitbesteed worden aan derden.  Het groene deel in de aanleg verzorg ik nog graag voor u.